Indoor golf-trainingscentrum in het Groene Hart van Nederland

Het nieuwe, in Alphen aan den Rijn gevestigde Peter Graham Golf Center heeft golfers van ieder niveau veel te bieden. Deze alles-in-een-accommodatie is geheel naar de persoonlijke visie van Peter Graham ontworpen en ingericht. Hier kun je aan ieder aspect van je golfspel werken.

Indoor oefenfaciliteiten

Het nieuwe Peter Graham Golf Center biedt uiteenlopende faciliteiten, die we kort zullen toelichten.

- Simulator

De Skytrak simulator biedt een breed scala aan oefenmogelijkheden en is het perfecte middel om de speler van de belangrijke feedback te voorzien en te helpen meer constantheid in zijn spel op te bouwen.

- Putting Green

Deze met zorg ontworpen grote putting green - die met een TOMI putting systeem voor statistische feedback is uitgerust - heeft zowel een vlak als een geonduleerd oppervlak. Hier kunnen golfspelers hun putting strokes verbeteren en leren ze moeilijke putts op glooiende greens nog beter te lezen en spelen.

- Driving Range

Deze driving range is van ruime afslagplaatsen voorzien, met zachte matten die de speler het gevoel geven vanuit de fairway te slaan. Zo kan men zich volledig op een constante swing en slag concentreren. Er wordt met topkwaliteit golfballen van Srixon geoefend en kleurmarkeringen op het net geven de speler informatie over zaken als launch angle en balvlucht. Een uitstekende plek dus om aan het golfspel te werken.

- Short Game Area

Dit oefengedeelte heeft gras in drie verschillende lengtes. Dat geeft een uitstekend gevoel om chips te oefenen, wat later in de baan winst oplevert.

- Bunker

Het centrum beschikt ook over een zandbunker, waar de speler - met of zonder Grahams hulp - uiteenlopende bunkertechnieken kan uitproberen. Oefenen in deze bunker is dus fun en helpt dat laatste beetje angst voor zand te overwinnen. Door de diepte van het zand kan meer constantheid in de bunkerslagen worden verkregen.

- Afwijkende liggingen

De meeste amateurs hebben wat moeite met het spelen van 'vreemde' liggingen. In het centrum kunnen de vier meest voorkomende slagen worden geoefend, t.w.: de bal boven en/of onder de voeten, een uphill- en/of downhill-ligging. Een goede beheersing van deze speltechniek scheelt de nodige slagen in de baan.