Nieuw indoor golf-trainingscentrum in het Groene Hart van Nederland

Het kloppend hart achter het Peter Graham Golf Center

Stacks Image 161

Peter Graham woont al sinds 1990 in Nederland en is een zeer ervaren en gepassioneerde Britse PGA-golfprofessional en master clubfitter.
Golfen is Graham met de paplepel ingegoten, want als klein jochie bracht hij na schooltijd en in de weekenden vele uren met zijn vader en oom op de Engelse golfbanen door. Na eerst in een totaal andere branche gewerkt te hebben, besloot hij van zijn hobby zijn werk te maken. Hij behaalde zijn Britse PGA-diploma en verwierf de AA-status (level 4), waarna hij zich bleef professionaliseren om golfers nog beter van dienst te kunnen zijn.

In 2007 startte Peter Graham op een bedrijventerrein in Alphen aan den Rijn een golfstudio met golfsimulator en putting green en ging hij lessen course management op diverse golfbanen in de regio geven. Hij wilde de golfer echter meer mogelijkheden bieden en besloot daarom een nog geavanceerder golf-trainingscentrum op te zetten. Graham ging op zoek naar een geschikte locatie waar hij zijn plannen kon verwezenlijken en verhuisde in het vierde kwartaal 2016 naar een grotere locatie, die zowel de beginnende golfer als de (iets meer) gevorderde golfer zelfstandige trainingsmogelijkheden biedt, maar ook de mogelijkheid om bij hem les te nemen.
Peter Graham Golf Center is dus de plek waar het geleerde direct in de praktijk kan worden gebracht.

Indoor oefenfaciliteiten

Het nieuwe Peter Graham Golf Center biedt uiteenlopende faciliteiten, die we kort zullen toelichten.

Stacks Image 179

Simulator

De Skytrak simulator biedt een breed scala aan oefenmogelijkheden en is het perfecte middel om de speler van de belangrijke feedback te voorzien en te helpen meer constantheid in zijn spel op te bouwen.

Stacks Image 181

Putting Green

Deze met zorg ontworpen grote putting green - die met een TOMI putting systeem voor statistische feedback is uitgerust - heeft zowel een vlak als een geonduleerd oppervlak. Hier kunnen golfspelers hun putting strokes verbeteren en leren ze moeilijke putts op glooiende greens nog beter te lezen en spelen.

Driving Range

Deze driving range is van ruime afslagplaatsen voorzien, met zachte matten die de speler het gevoel geven vanuit de fairway te slaan. Zo kan men zich volledig op een constante swing en slag concentreren. Er wordt met topkwaliteit golfballen van Srixon geoefend en kleurmarkeringen op het net geven de speler informatie over zaken als launch angle en balvlucht. Een uitstekende plek dus om aan het golfspel te werken.

Short Game Area

Dit oefengedeelte heeft gras in drie verschillende lengtes. Dat geeft een uitstekend gevoel om chips te oefenen, wat later in de baan winst oplevert.

Bunker

Het centrum beschikt ook over een zandbunker, waar de speler - met of zonder Grahams hulp - uiteenlopende bunkertechnieken kan uitproberen. Oefenen in deze bunker is dus fun en helpt dat laatste beetje angst voor zand te overwinnen. Door de diepte van het zand kan meer constantheid in de bunkerslagen worden verkregen.

Afwijkende liggingen

De meeste amateurs hebben wat moeite met het spelen van 'vreemde' liggingen. In het centrum kunnen de vier meest voorkomende slagen worden geoefend, t.w.: de bal boven en/of onder de voeten, een uphill- en/of downhill-ligging. Een goede beheersing van deze speltechniek scheelt de nodige slagen in de baan.

Peter Graham heeft voor diverse golfclubs in Nederland gewerkt, waar hij als een heel gepassioneerde en gedreven golfcoach te boek stond. Met eenvoudige doch effectieve trainingsmethoden weet hij zowel de hoge als de lage handicapper naar een hoger niveau te tillen.
Zijn activiteiten beperken zich echter niet tot het trainen van golfers. Bij het geven van lessen merkte hij al snel dat golfers soms niet over het juiste 'gereedschap' beschikten om het gewenste doel te bereiken. Daarom is hij in Engeland speciale cursussen gaan volgen om zich te bekwamen in het repareren/aanpassen en vervaardigen van 'custom made' golfclubs.

Graham heeft inmiddels ruim 25 jaar ervaring op dit gebied en zowel in als buiten zijn regio een uitstekende reputatie als clubfitter opgebouwd. Hij kan golfers van ieder niveau van uitstekend advies voorzien en is van mening dat je alleen het beste uit je spel haalt als je over de juiste materialen beschikt.
Aangezien geen twee golfers gelijk zijn, vervaardigt Graham golfclubs geheel op maat of past hij bestaande sets aan, om de golfer onnodig hoge kosten te besparen.
Eerst maakt hij met de Skytrak Simulator een grondige technische analyse, waarna in nauw overleg met de golfer wordt bepaald of de huidige set moet worden aangepast (bijv. nieuwe grips, lengte veranderen), of dat het misschien toch verstandiger is een geheel op maat gemaakte set aan te schaffen.

Ga je op nieuwe clubs over, dan rijst al snel de vraag: 'waar moet ik dan allemaal aan denken?'. Graham kan je helpen een gedegen besluit te nemen. Zijn advies luidt dat het niet uitmaakt op welk niveau je speelt. Goed gemeten, op maat gemaakte golfclubs bevorderen je spel.

Besluit je om (voorlopig) je oude set te blijven gebruiken, dan is het misschien geen overbodige luxe deze eens grondig te laten checken.
Dat kan met de Golf Club Quick Check. Een sessie van een half uur kost slechts 25 euro en je weet direct of er kleine aanpassing of reparatie nodig is. De volgende dingen kunnen worden gecheckt: shafts, grips, lie check, swing weight check, flex check, en de 'flat line ascillation' (voor graphite shafts). Ook bij reparaties/veranderingen streeft Peter Graham naar de hoogste kwaliteit.
Is je materiaal helemaal in orde, dan kan dat tot een handicap verlaging leiden.

Conclusie

Het is goed vertoeven in Peter Graham Golf Center - de allround accommodatie die spelers allerlei extra's biedt. En dan hebben we het nog niet over de constant aangename temperatuur en uitdagende trainingsgebieden in dit prachtig ingerichte indoor centrum. Het centrum is dus meer dan een bezoekje waard en u bent van harte welkom om eens te komen kijken.

Back